SUMMER DEALS 10% extra discount with "SUMMER24"². Men, Women, Kids.

Tennisbollar

241 Artiklar
Filtrera
Exklusiv
Tennis-Point
120 kr från 60 kr
Exklusivt endast hos oss**
Exklusivt endast hos oss**
Exklusiv
Tennis-Point
2.110 kr 1.380 kr
Exklusivt endast hos oss**
Exklusivt endast hos oss**
-36%
-27%
Wilson
110 kr från 70 kr
-29%
-31%
Exklusiv
Wilson
1.530 kr från 1.320 kr
Exklusivt endast hos oss**
Exklusivt endast hos oss**
Wilson
1.450 kr från 1.320 kr
Tretorn
120 kr från 90 kr
-33%
Exklusiv
Racket Roots
770 kr från 440 kr
Exklusivt endast hos oss**
Exklusivt endast hos oss**
Exklusiv
Racket Roots
770 kr från 390 kr
Exklusivt endast hos oss**
Exklusivt endast hos oss**
Exklusiv
Wilson
85 kr från 60 kr
Exklusivt endast hos oss**
Exklusivt endast hos oss**
Sale -29%
Slazenger
140 kr från 90 kr
Babolat
849 kr från 630 kr
-30%
Dunlop
100 kr 70 kr
Wilson
90 kr från 60 kr
HEAD
120 kr från 90 kr

De bästa tennisbollarna för ditt spel

Bortsett från tennisracketar är tennisbollar utan tvekan det mest kritiska tillbehöret i tennis. Oavsett om du är professionell eller amatör: kvaliteten på spelutrustningen är nyckeln till din framgång på tennisbanan. Hållbarheten och egenskaperna hos en tennisboll beror mycket på dess kvalitet. I vår online tennisbutik hittar du de bästa tennisbollarna från kända tillverkare, som Babolat, Dunlop, HEAD, Wilson eller Tretorn. I allmänhet skiljer vi mellan vanliga tennisbollar med internt lufttryck och trycklösa tennisbollar. Det finns också tennisbollar tillgängliga, speciellt utvecklade för alla typer av ytor och nivåer av spel. För att alltid ha rätt bollar för varje tillfälle är det värt att vara utrustad med flera varianter. Vårt massiva utbud av tennisbollar inkluderar följande varianter:

Trycksatta vs trycklösa tennisbollar

Vanliga tennisbollar med tryckluft inuti är snabba och har utmärkt studs, varför de är det föredragna alternativet för turneringar och tävlingsmatcher. Det yttre skalet av trycksatta tennisbollar är inte helt lufttätt, så de håller inte så länge som trycklösa bollar. Därför är burkarna förseglade med samma mängd lufttryck som bollarnas insida. Annars skulle de förlora lufttrycket och med det deras värdefulla spelegenskaper innan du ens börjar använda dem. Så när du öppnar en burk tennisbollar, bör du höra ett ljud liknande det att öppna en konserverad, brusande dryck. Livslängden för trycksatta vanliga tennisbollar beror till viss del på ytan de spelas på och intensiteten du träffar dem med. Professionella tennisspelare brukar använda nya bollar ungefär var nionde match. Men vanligtvis kommer de att behålla sin studs i ungefär två veckor efter att burken öppnats. Det är därför du bara bör öppna en burk tennisbollar omedelbart innan du börjar spela.

Trycklösa tennisbollar, å andra sidan, håller betydligt längre än sina trycksatta motsvarigheter. Istället för tryckluft inuti, har dessa tennisbollar en gummistruktur som ger dem sin studs. De används ofta i träning eller för bollmaskiner. Eftersom denna typ av tennisboll är långsammare och har mindre studs än trycksatta tennisbollar, är det lättare att kontrollera. Det gör dem till den perfekta tennisbollen för nybörjare eller spelare som bara går ut på banan ibland.

Kvaliteten på filten som täcker en tennisboll påverkar också dess livslängd. Filten optimerar bollens studs- och flygegenskaper och skyddar gummihöljet under. Permanent ytkontakt sliter ut filten över tid. Av den anledningen, slits tennisbollar av lägre kvalitet med sämre filt ut snabbare och ojämnt, vilket gör att de studsar oregelbundet, vilket kan vara mycket frustrerande på banan.

Play & Stay

Tennis är en mycket komplex sport och därför krävs det en del ansträngning att lära sig. För att göra livet enklare för nybörjare kom International Tennis Federation ITF med sitt Play & Stay-koncept, som inkluderar tennisbollar speciellt utformade för barn och nybörjare. Minskat lufttryck gör dem långsammare och mjukare att spela med. Play & Stay-bollar är inte lika snabba och studsar inte lika mycket som vanliga tennisbollar, vilket ger spelarna mer tid att reagera. Beroende på spelnivå är dessa bollar indelade i olika nivåer. Medan mycket unga barn och nybörjare börjar med etapp-3-bollar som är 75 procent långsammare än vanliga tennisbollar, använder mer avancerade spelare etapp-1-bollar som bara är 25 procent långsammare. Play & Stay tennisbollar har vanligtvis två färger för enkel igenkänning.

Du kan åtminstone hitta en jumboboll på nästan varje tennisklubb. Dessa överdimensionerade jätte-tennisbollar kan användas för koordinationsövningar eller för lite extra kul under träningspassen. De är också bra presenter för tennisfantaster eller autografjägare.

Officiella turnerings-tennisbollar

Inget spel utan regler: ITF sätter tydliga standarder för tennisbollar. De tillåter endast gula eller vita tennisbollar vid turneringar. Dessutom definierar tennisförbundet storlek, vikt och studsande egenskaper hos tennisbollar och deras deformationsbeteende. ITF delar in tennisbollar i fyra olika kategorier. Det finns snabba, medel och långsamma tennisbollar, samt tennisbollar för turneringar på en höjd över 1219 meter. Snabba tennisbollar är idealiska för långsamma ytor som grusplaner. Medelsnabba tennisbollar används bäst på matta eller akryl-tennisbanor, medan långsamma bollar är mycket väl lämpade för gräsplaner.

Framgång i tennis beror på olika faktorer. Om du vill spela efter bästa förmåga bör du välja dina tennisbollar noggrant. Ditt team på Tennis-Point önskar dig mycket nöje att bläddra igenom vårt breda utbud av högkvalitativa tennisbollar!