Bag deals Save up to 60%! Save now.

Padelbollar

18 Artiklar
Filtrera
-25%
-44%
Padel-Point
90 kr 50 kr

Padelbollar från alla toppmärken

Precis som i tennis är padelbollar avgörande för sporten. Oavsett om du är en hobby- eller turneringsspelare, påverkar kvaliteten på padelbollarna din framgång enormt. Därför måste du se till att din boll uppfyller höga krav på hållbarhet och spelbarhet.

I vår Tennis-Point webbutik hittar du padelbollar från alla kända märken, såsom HEAD, Wilson och Babolat, och från padelspecialisten Bullpadel. Ta en titt på vår snabba översikt:

För spännande matcher rekommenderar vi våra egna Tennis-Point padelbollar. Välj bara mellan ett trepack av vår premiummodell och en kartong med 24 trepack som spar dig pengar. Våra premium padelbollar sticker ut på grund av deras livslängd och deras mycket hållbara, högkvalitativa filt.

Padelboll och tennisboll: den lilla skillnaden

Var är skillnaden mellan padel- och tennisbollar? Vid första anblick finns det inte mycket att se: filt täcker gummi. Padelbollar är också gula. Det finns andra färger, men spelare använder uteslutande gula bollar i officiella turneringar.

Padelbollar är gjorda av en rund gummikärna täckt av ett filtlager från naturliga plagg och en blandning av naturliga och syntetiska fibrer. De är lite mindre än en tennisboll och, precis som tennis turneringsbollar, fyllda med tryckluft. Med ett lite lägre tryck, är padelbollar lite långsammare än deras tennis pendang. Du kommer lätt att upptäcka skillnaden när du släpper de två samtidigt. Padelbollen kommer inte att studsa lika högt.

Officiella regler för padelbollar

Som padels globala paraplyorganisation, Federación Internacional de Pádel (FIP), har de lagt fram en exakt uppsättning kriterier padelbollar måste uppfylla för att tillåtas vid officiella turneringar. Vanligtvis berättar tillverkarna om det uppfyller FIP-kriterierna på en bollåda. Dessa regler bestämmer en padelbolls storlek och vikt, det inre trycket och dess studsegenskaper:

  • Diameter: mellan 6,35 och 6,67 centimeter
  • Vikt: mellan 56 och 59,4 gram
  • Inre tryck: mellan 4,6 och 5,2 kg per 2-54 kvadratcentimeter

Om du släpper en padelboll på en hård yta från 2,54 meter, är den tänkt att studsa upp till en höjd mellan 135 och 145 centimeter. Men studsegenskaperna är också beroende av var du spelar. Om en match spelas minst 1 290 meter över havet får bollen studsa upp mellan 121,92 och 135 centimeter. De flesta spelare kommer inte att testa dessa detaljer när de förbereder sig för sin match. Men regler är regler.

Beställ padelbollar för varje spelnivå online

Vår onlinebutik för padelbollar erbjuder dig ett stort urval av högkvalitativa modeller till rimliga priser. Du kan handla bollar för varje spelnivå och vilken yta som helst hos oss. Det är självklart, eftersom vi rekommenderar dig att utrusta dig med flera olika modeller så att du har rätt boll, oavsett situation. I vår butik kan du köpa turneringsbollar, samt billigare bollar för träning och hobbymatcher.

Att kolla runt lönar sig: med våra många erbjudanden, är det sannolikt att du hittar ett bra fynd. Dessutom erbjuder Tennis-Point snabba leveranser, köparskydd och en återbetalningsgaranti. Nu önskar vi dig mycket nöje att surfa i en värld av padelbollar och stor framgång på dina spännande matcher på padelbanan.