Mizuno Brand Shop

Spela tennis som proffsen - med Mizuno

Mizuno är en japansk tillverkare av sportartiklar som utvecklar högkvalitativa produkter för en rad olika sporter och är också mycket populär bland tennisfans i landet. Särskilt populära är de innovativa tennisskorna från Mizuno med "vågsulor" och de mycket fashionabla tenniskläderna från Mizuno med en snygg design och den distinkta Runbird-logotypen.

Hitta dina Mizuno-produkter här!

Mizuno tennisskor med vågsulor som är märkets flaggskepp

Mizunos skor är världsberömda tack vare vågsulorna som introducerades 1997. De ger dig en extra stabil ställning och stöd under dina hårda matcher på tennisbanan. Dessutom är Mizuno tennisskor med den vågformade sulan mycket populära bland idrottare på grund av den bekväma fotbädden.

I tennis måste dina fötter och leder tåla hård påfrestning på grund av ständiga riktningsändringar och explosiva sprintar. Smart dämpning i Mizuno tennisskor skyddar lederna och avlastar fötterna. Därför är Mizunos skor en viktig faktor för din hälsa och din framgång på tennisbanan.

Mizuno stjärnor

Lisa Bonder
Tereza Martincová
Lorenzo Sonego
Nikola Mektić

Mizunos historia

Mizuno tennis shoes with the wave soles as the flagship of the brand

Rihachi Mizuno och hans yngre bror Rizo grundade "Mizuno Brothers Ltd." i Osaka, Japan, 1906. Till en början sålde de basebollutrustning i en liten butik, eftersom bröderna var stora baseballfans och ville popularisera sporten i Japan. År 1913 började Mizunos att designa och tillverka sina egna basebollhandskar. År 1933 lade de till "Star Line", de första golfklubborna som tillverkades i Japan.

Direkt efter andra världskriget började Mizuno tillverka tennisracketar i sin egen fabrik. Detta följdes i början av 1980-talet av premiären av Runbird-logotypen. Innan dess hade skorna fortfarande ett stort "M" på sidan. De lätta Mizuno-skorna med Runbird-emblemet åtnjöt också stor popularitet bland sprintare inom friidrotten. De satte nya sprintvärldsrekord med de smarta Mizuno-skorna. Idag säljer varumärket Mizuno innovativa produkter för tennis, men även för fotboll, handboll, volleyboll, hockey, friidrott och många andra sporter.

Sedan 1997 har Mizunos sportskor varit utrustade med den smarta vågtekniken och en syntetisk vågplatta under hälen. Detta ger löparen optimal dämpning. Legendariska är till exempel Mizuno Wave Rider 1 som en av de mest kända modellerna från det japanska sportmärket och Mizuno Sky Medal som en klassisk livsstilssneaker. År efter år samarbetar Mizuno med en välkänd konstnär för att designa en löparsko för Amsterdam Marathon. År 2022 skapade de Wave Rider 26 för detta löpevenemang.

Mizuno Wave Exceed Tour 5

För spelaren som spelar på alla banor
För lerplansspelare