Dunlop Brand Shop

Bara det bästa för träning och tävling - med Dunlop
Dunlop är ett av de största varumärkena inom tennis. I mer än 100 år har tennisspelare på alla nivåer inspirerats av Dunlops högkvalitativa och smarta tennisprodukter.
Dunlop erbjuder tennisfantaster fullständig utrustning för sin favoritsport. Förutom de innovativa Dunlop-racketarna och de klassiska Dunlop-tennisbollarna, som är standard vid otaliga turneringar, är de slitstarka tennissträngarna, de rymliga tennisväskorna och de toppmoderna sportkläderna från Dunlop också mycket populära bland tennisfantaster över hela världen.

Dunlop som ett unikt traditionellt varumärke med stor passion

Dunlop är ett traditionellt varumärke som inte alls vilar på sina lagrar och tidigare framgångar. Oavsett om det är racketar, tennisbollar eller tenniskläder arbetar sportvaruföretaget med stor passion för att utveckla och optimera sina egna produkter bit för bit för att bidra till att fritids- och turneringsspelare över hela världen ska kunna förbättra sitt tennisspel ytterligare och få den avgörande fördelen på tennisbanan.

Denna passion kommer också väl till uttryck i företagets filosofi: "Vi drivs av en överväldigande passion för spelet - vi vill spela det, förbättra det och dela med oss av det. Matchen tillhör alla, oavsett var, hur bra eller hur ofta man spelar. Vi ger alla spelare tillgång till samma vackert utformade och tekniskt avancerade sportprodukter. Vi gör det möjligt för dig att njuta av ditt spel och göra varje match du spelar till din bästa. Vi gör detta med förståelse för att det inte finns något slutmål. För oss är det en aldrig sinande serie av stegvisa förbättringar som gör våra produkter lättare, starkare och snabbare. Detta hjälper dig att ta kontroll över en avgörande match. Att hitta det där lilla extra för att få nästa seger. Och sedan nästa."

Dunlop Racket Series

Dunlops framgångshistoria: Revolutionära innovationer och rackets med kultstatus

Den skotska däckpionjären John Boyd Dunlop uppfinner och patenterar 1988 det pneumatiska däcket för tävlingscyklar. Med denna revolutionerande uppfinning för cykel- och bilindustrin föds varumärket Dunlop, som 1910 börjar användas för sportartiklar med "Dunlop Sport". År 1923 tillverkar Dunlop de första Dunlop-tennisbollarna med en ny produktionsprocess som möjliggör betydligt högre produktkvalitet och hållbarhet.

1932 utvecklade Dunlop Maxply-tennisracket, som spelades av tennislegendarer som Rod Laver, Virginia Wade och John McEnroe, som firade stora framgångar med den. 1980 lanserar Dunlop 150G-racket, den första tennisracket som tillverkades av kolfiber med hjälp av formsprutningsteknik. 1988 uppnådde Steffi Graf "Golden Slam" - alla fyra Grand Slam-titlar och OS-guld - med en Dunlop-racket, Dunlop 200G Racket. Anmärkningsvärt: Fler Grand Slam-turneringar har vunnits med Dunlop-tennisracketar än med något annat märke.

Dunlop Padel